Historie

HW architecten is midden jaren 80 opgericht door Rob van der Waart en Cees Hofman. Tijdens en na hun afstuderen (bouwkunde, richting architectuur, TU Delft), werkten zij een aantal jaren bij verschillende architectenbureaus – tot hun besluit samen aan de slag te gaan.

In de beginjaren zat het bureau in een pand in Den Haag. Omdat dit door de groei van het bureau al snel te klein werd, verhuisde HW architecten in 1990 naar een groter kantoor in Zoetermeer. Sinds 2015 werken wij vanuit vestigingen in Oudewater en Vlagtwedde.

In de beginjaren lag de nadruk op utiliteitsbouw. Al gauw kwamen daar woningbouwprojecten bij, zowel sociale woningbouw als woningen voor particuliere opdrachtgevers. De laatste jaren ligt het accent op projecten in de zorg, herbestemming en renovatie èn vraagstukken die met duurzaamheid te maken hebben.

De architectuur van het bureau is eigentijds. Hoewel het bureau de ontwikkelingen in het vakgebied op de voet volgt, heeft het door de jaren heen zijn eigen stijl ontwikkeld. En daar zijn wij als oprichters trots op!

Ons team

Cees Hofman
Cees Hofman
Nieuwe Singel 8
3421 TA Oudewater
telefoon 06 51 84 65 67
Rob van der Waart
Rob van der Waart
Scheferweg 2
9541 XB Vlagtwedde
telefoon 06 51 84 65 65